• Per kiek laiko galima pasiruošti vairavimo teorijos egzaminui?

    by  • 2015/09/01 • KET testas, Regitra • 0 Comments

    Praėjo laikai, kai pradėję mokytis vairuoti, privalėjome mažiausiai mėnesį trinti suolą vairavimo mokykloje mokydamiesi teorijos. Pagal naujus teisės aktus, tai galima padaryti savarankiškai. Tad nenuostabu, kad vietoje teorijos mokymosi vairavimo mokykloje, daug kas renkasi greitesnį, pigesnį ir patogesnį būdą – vairavimo teorijos mokymąsi internetu. Šiame straipsnyje apžvelgsime, kaip vartotojams sekasi mokytis internetinėje KET testų programoje KETbilietai.lt. Taip pat išsiaiškinsime, per kiek dienų galima pasiruošti teorijos egzaminui.

     

    Klausimai kaip “Regitroje”

    Internetinė KET testų programa KETbilietai.lt iš esmės atkartoja vairavimo teorijos egzamino testą „Regitroje“. Klausimai, kaip ir „Regitroje“, yra iš visų temų, nurodytų oficialiame vairuotojų egzaminavimo sąlygų ir tvarkos apraše ir maksimaliai atkartoja klausimus, pateikiamus „Regitros“ egzaminuose. Primename, kad oficialūs „Regitros“ testų klausimai yra laikomi paslaptyje. KETbilietai.lt svetainėje galima pasiruošti B, B1, BE, A, AM (motorolerio), A1, A2, C, C1, C1E, CE, D, D1, D1E, DE vairavimo kategorijų teorijos egzaminams. Taip pat yra atskiras testas dviratininkams.

    Be pagrindinio testo spendimo, KETbilietai.lt leidžia mokytis atskirų temų klausimus, po kiekvieno spėjimo parodant teisingą atsakymą su paaiškinimu. Bet du kartus teisingai atsakyti klausimai sistemoje neberodomi, taip taupomas laikas.

    Testų klausimai šioje svetainėje yra nuolatos pildomi, atnaujinami, o nebeaktualūs – išimami. Šiuo metu KETbilietai.lt testuose iš viso yra 1840 klausimų. Net 83 procentai iš jų (1523) skirti B vairavimo kategorijai, likę – specifiniai kitų kategorijų klausimai. Primename, kad laikant ne B kategorijos egzaminą „Regitroje“, pateikiami 30 bendrų (B kategorijos) klausimų ir 5 – specifiniai, pavyzdžiui, A kategorijos klausimai. Taip pat veikia ir KETbilietai.lt testai.

    Vairavimo mokyklos stebi mokinių rezultatus

    KETbilietai.lt sistema naudojasi net tik būsimi vairuotojai, bet ir vairavimo mokyklos. Jos turi galimybę stebėti bei organizuoti savo auklėtinių mokymosi progresą, egzaminus bei išsaugoti rezultatus, kaip to reikalauja teisės aktai. Kreditus, reikalingus mokymuisi, gali įsigyti pats mokinys arba juos suteikia vairavimo mokykla. Šiuo metu KETbilietai.lt sistemoje prisiregistravusios daugiau nei 100 vairavimo mokyklų (Lietuvoje jo – daugiau nei 300), taip pat nemažai bibliotekų, profesinio mokymo bei vidurinių mokyklų.

    Dauguma sprendžia B kategorijos testus

    Net 28 procentai iš šių metų pirmame pusmetyje KETbilietai.lt svetainėje prisiregistravusių vartotojų – vilniečiai, 13 proc. – iš Kauno, 9 proc. – Klaipėdos, 6 proc. – Šiaulių, 5 proc. – Panevėžio, 3 proc. – Alytaus. Iš visų KETbilietai.lt svetainėje užsiregistravusių vartotojų net 76 procentai ruošėsi B kategorijos egzaminams, 16 procentų – A kategorijos (įskaitant motorolerio AM, A1 ir A2), 7 procentai – C, nepilnas 1 procentas – D.

    25% pasiruošė egzaminui vos per 5 dienas

    Taigi, per kiek dienų galima pilnai pasiruošti vairavimo teorijos egzaminui „Regitroje“? KETbilietai.lt programos kūrėjai vartotojams rekomenduoja registruotis į teorijos egzaminą „Regitroje“ tuomet, kai KETbilietai.lt sistemoje jie pagrindinį testą išspręs bent keletų kartų padarę ne daugiau, kaip 3 klaidas. Tuomet sėkmingas teorijos egzamino išlaikymas „Regitroje“ beveik garantuotas.

    Kiek dienų reikia tam pasiekti? Tai labai priklauso nuo žmogaus gebėjimų, motyvacijos bei įdėto darbo. Iš visų, per šių metų pirmą pusmetį pilnai pasiruošusių teorijos egzaminui svetainėje KETbilietai.lt, net 54 procentai tai padarė per vieną mėnesį. Beje, net 25 procentams pasiruošti prireikė penkių ar mažiau dienų! Ir tik 16 procentų vartotojų gerokai užtruko: išmokti vairavimo teoriją jiems prireikė daugiau, nei 3 mėnesių.

    Tiesa, sugaištos dienos ne visada parodo, kiek iš tiesų darbo įdėjo žmogus. Todėl pasižiūrėkime, kiek kartų vartotojams prireikė išspręsti pagrindinį testą, kad jie galėtų sėkmingai išlaikyti egzaminą „Regitroje“. Iš tų pačių, per šių metų pirmą pusmetį pilnai pasiruošusių teorijos egzaminui svetainėje KETbilietai.lt, net 25 procentams vartotojų prireikė vos 5 kartus išspręsti pagrindinį testą. Tačiau daugiausiai, net 36 procentai, testą sprendė nuo 10 iki 50 kartų. O štai 15 procentų vartotojų prireikė daugiau, nei 500 kartų.

    KETbilietai.lt svetainėje – daug naudingos informacijos

    Be KET testų, KETbilietai.lt svetainėje yra visa informaciją, kurios gali prireikti norint gauti vairuotojo pažymėjimą, taip pat Kelių Eismo Taisyklės, Saugaus Eismo Automobilių Keliais įstatymas bei kiti aktualūs dokumentai. Tiesa, pasiruošti teorijos egzaminui galima ir be to, juk peržiūrint testo rezultatus, prie kiekvieno KETbilietai.lt klausimo rodomas ne tik susijęs KET punktas ar įstatymas, bet ir paaiškinimas. Jį perskaitęs, vartotojas aiškiai supranta, kodėl atsakymas yra būtent toks ir taip greičiau perpranta Kelių Eismo Taisykles.

    Išbandyti nemokamą KETbilietai.lt testą galite paspaudę čia.

    ketbilietai ket testas

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *