• „Regitra“ už pažeidimus atleido du egzaminuotojus

    by  • 2015/06/06 • Regitra • 0 Comments

    Valstybės įmonė „Regitra“ informuoja, kad atleido du egzaminus Kaune priiminėjusius specialistus. Abu jie atleisti po to, kai gavus papildomą informaciją ir peržiūrėjus jų priimamų egzaminų vaizdo medžiagą bei išnagrinėjus egzaminų metu pildytus protokolus, buvo nustatyta, jog abu darbuotojai, atlikdami jiems patikėtas darbo funkcijas, nevykdė teisės aktuose jiems nustatytų pareigų, veikė akivaizdžiai bei nepateisinamai nepaisydami jiems suteiktų įgaliojimų. Dėl tokių veiksmų du egzaminai, kurie turėjo būti įvertinti kaip neišlaikyti, buvo įvertinti teigiamai, o tai lėmė nepagrįstą teisės vairuoti suteikimą.

    Padaryti darbo pareigų pažeidimai, t. y. profesinės etikos nuostatų nesilaikymas bei egzaminuotojo darbą reglamentuojančių teisės aktų nesilaikymas, yra tokie nusižengimai, už kuriuos VĮ „Regitra“ generalinio direktoriaus patvirtintame Įgaliojimų egzaminuoti vairuotojus suteikimo, pratęsimo, sustabdymo ar panaikinimo tvarkos apraše numatyta, kad įgaliojimai egzaminuoti yra sustabdomi.

    „Šių „Regitros“ darbuotojų veiksmai taip pat pakenkė įmonės įvaizdžiui, – akcentavo VĮ „Regitra“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas, – ir suteikė pagrindą abejoti tokios jautrios funkcijos, kaip vairuotojų egzaminavimas, skaidrumu“.

    VĮ „Regitra“ vadovų nuomone, kolegų veiksmai, kurie gali būti siejami su galimu kyšininkavimu, nėra įmonės „vizitinė kortelė“ – įmonėje buvo ir bus vykdomos įvairios priemonės, mažinančios galimą korupcijos pasireiškimą.

    Šaltinis: „Regitra“

    About

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *