• Pakanka vienos kritinės klaidos, kad praktinis vairavimo egzaminas būtų neišlaikytas

    by  • 2013/04/29 • Regitra • 0 Comments

    2012 metais VĮ „Regitra“ vairavimo praktikos egzaminus išlaikė 55 979 gyventojai. Beveik pusė egzaminą išlaiko iš pirmo karto. Nepavykus egzamino išlaikyti iš pirmo karto, galima jį perlaikyti po 7 dienų. Laikymų skaičius neribojamas.

    Per egzaminą padarytos klaidos skirstomos į nekritines, specifines pasikartojančias ir kritines.

    Pavojingiausios – kritinės klaidos. Pakanka vienos kritinės klaidos, kad egzaminas būtų neišlaikytas.

    Dažniausiai kritinės klaidos pasitaiko dėl signalų, kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų nevykdymo, o taip pat dėl neteisingos transporto priemonės padėties manevruojant. Kaip kritinė klaida vertinamas ir gairelės, kuri imituoja automobilį, kliudymas.

    Pastebima, kad egzaminų metu dažnai įvažiuojama į sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui, kertama kelio juostas skirianti ištisinė linija.

    Kitos dažnai pasitaikančios klaidos: užsidegus raudonam šviesoforo signalui neišvažiuojama iš važiuojamų dalių sankirtos, kai buvo įvažiuota į ją ketinant sukti į kairę; sukama į kairę ne iš tam skirtos eismo juostos; viršijamas nustatytas greitis.

    Laikant vairavimo praktikos egzaminą vertinami būsimojo vairuotojo įgūdžiai ir gebėjimai tinkamai pasirengti saugiai važiuoti bei valdyti transporto priemonę.

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *