• „Regitra“ ruošiasi vairavimo egzaminų pokyčiams

    by  • 2014/04/03 • Regitra • 1 Comment

    2012 09 22 Regitra Pasitinkant Saugaus eismo dieną, balandžio 6 –ąją, valstybės įmonėje „Regitra“ Vilniaus filiale įvykusiame vairavimo mokymo įstaigų atstovų susitikime su „Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotoju Sauliumi Šuminu, Egzaminų metodikos skyriaus vadovu Sauliumi Ščiupliu ir vyriausiuoju specialistu Algimantu Tarabilda diskutuota apie aktualiausias egzaminų naujoves.

    Pranešėjai atkreipė dėmesį, kad „Regitra“ nuosekliai sieks vis daugiau vairavimo įgūdžių patikrinti bendrame eisme. Egzaminų aikštelėje atliekamų pratimų bus vis mažiau, iš kandidatų į vairuotojus bus reikalaujamas juos atlikti eisme. Pavyzdžiui, reikės sugebėti saugiai ir taisyklingai pastatyti automobilį stovėjimo aikštelėje, tinkamą vietą sustoti pasirinks pats egzaminuojamasis.

    Šie pokyčiai jau yra numatyti egzaminų reglamentavimo teisės aktuose, tačiau, atsižvelgiant į vairavimo mokymo įstaigų atstovų pageidavimus skirti laiko jiems pasiruošti, tai bus įgyvendinama ne greičiau kaip po poros mėnesių.

    Nuo šių metų balandžio 1 d. sustiprintas egzaminą laikančių motociklininkų saugumas: jie egzaminą laiko ne tik užsidėję šalmą, bet ir pasirūpinę alkūnių, kelių ir pečių apsaugomis bei pirštinėmis.

    Susitikimo dalyviams buvo pristatytos ir atnaujintos motociklininkų egzamino užduotys.

    One Response to „Regitra“ ruošiasi vairavimo egzaminų pokyčiams

    1. deikas
      2014/04/12 at 17:20

      Kokios tos atnaujintos motociklininkų egzamino užduotys?

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *