• Norint gauti psichiatro pažymą vis dar reikia apsilankyti poliklinikoje

    by  • 2013/10/08 • Bendros temos • 0 Comments

    Lietuvoje keičiant arba įgyjant naują vairuotojo pažymėjimą vis dar reikia važiuoti į polikliniką, kuri išduoda popierinę pažymą, įrodančią, kad nesi psichiatro įskaitoje. Tokią tvarką absurdišku biurokratiškumu vadinantis banko „Nordea“ ekonomistas Žygimantas Mauricas

    Norint gauti vairuotojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymąreikia pažymos, jog nesate įtraukti į psichiatro įskaitą (ne pasitikrinti, o tik pažymos t.y. gryna biurokratija). Visas smagumas yra tame, kad reikia vykti į savo ir tik savo šeimos klinikos registratūrą. O ten viskas atrodo maždaug taip: paprašai registratūroje pažymos, eini su lapeliu į kasą, sumoki 6,05 Lt, gauni čekį, su tuo čekiu vėl grįžti į registratūrą ir galų gale gauni atspausdintą pažymą. Jausmas kaip sovietmečio gastronomo muziejuje, bent šis tas pozityvaus“, – savo patirtimi socialiniame tinkle „Facebook“ dalijosi ekonomistas .

    Leidžia apskritai neprašyti pažymos

    Vairuotojo pažymėjimus išduodančios valstybės įmonės „Regitra“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas sakė, kad jų sistema leidžia priimti duomenis, tačiau sveikatos priežiūros įstaigos jų neteikia.

    „Mes turime elektroninį vairuotojų portalą, kuriame galima keisti pažymėjimus, todėl mums yra didelė problema, kad sveikatos priežiūros įstaigos mums negali elektroninėmis priemonėmis teikti informacijos apie vairuotojų sveikatą. Mes šią informaciją esame pasirengę priimti nors šiandien. Jeigu būtų centralizuota viena sveikatos įstaiga, būtų daug lengviau, o dabar kone kiekviena sveikatos įstaiga išduoda pažymas“, – kalbėjo jis.

    Pasak „Registros” generalinio direktoriaus pavaduotojo, europinė direktyva leidžia vairuotojams, vairuojantiems lengvuosius automobilius, apskritai neteikti medicininės pažymos, o pildyti tik sveikatos deklaraciją.

    „Tačiau Lietuva pasirinko kitą sprendimą“, – sakė jis.

    Medicininę pažyma jau galima užsakyti ir internetu

    Neseniai startavęs naujas projektas Sveikatospazymos.lt padės sutaupyti laiko, norintiems greičiau gauti medicininę pažymą.

    Sveikatospazymos.lt internetiniame puslapyje galima užsakyti medicininę pažyma, šiame tinklapyje padarius užsakymą, pažyma bus pradėta ruošti iškart gavus užsakymą. Per 5 darbo dienas pageidaujamu laiku atvykus į pasirinkta kliniką vizito pas gydytoją, jis jau turės reikalingą informaciją bei paruoštus dokumentus. Daugiau informacijos www.sveikatospazymos.lt

    Paruošta pagal Delfi.lt

     

     

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *