• „Regitros“ praktikos egzamine – nauja užduotis

    by  • 2020/09/22 • Regitra • 0 Comments

    Nuo 2021 m. sausio mėn. planuojama įdiegti papildomą savarankiško vairavimo užduotį. Jos esmė – būsimi vairuotojai 10-15 minučių kelyje vadovausis navigacija, o ne egzaminuotojo instrukcijomis. Taip norima patikrinti, kaip būsimieji vairuotojai kelyje orientuojasi savarankiškai.

    Šis vairavimo metodas padės dar geriau įvertinti, kaip būsimas vairuotojas geba vienu metu atlikti keletą užduočių, t. y. ne tik kaip mechaniškai valdo automobilį, stebi aplinką, tačiau kaip čia ir dabar geba priimti savarankiškus sprendimus ir savarankiškai planuoti kelionę, kai šalia nėra mokymo instruktoriaus ar egzaminuotojo.

    Navigacijos užduotis bus atliekama ne iš karto, o maždaug įpusėjus vairavimo egzaminui.Dar prieš prasidedant vairavimo egzaminui, egzaminuotojas į navigaciją įves kelionės tikslą. Pagal navigacijos nurodymus būsimieji vairuotojai turės važiuoti apie 10 minučių. Taip pat užduoties metu egzaminuotojas gali paprašyti atlikti ir specialųjį važiavimo manevrą, jei pakeliui pasitaiko tam tinkama vieta.

    Likusią egzamino dalį – apie 40 minučių teks klausyti instruktoriaus nurodymų.

    Pastebėtina ir tai, jog įtraukus naują užduotį, praktikos egzamino vertinimo sistema išlieka tokia pati. Kaip ir viso egzamino metu, egzaminuojamasis turi stebėti aplinką, kitų eismo dalyvių elgesį, laikytis Kelių eismo taisyklių.

    Daugiau apie egzaminus „Regitroje“ skaitykite čia.

     

    egzamino uzduotis su navigacija Regitroje

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *