• „Regitra“: kaip sėkmingai pasiruošti teorijos egzaminui?

    by  • 2019/07/17 • Regitra • 0 Comments

    Per pirmąjį šių metų pusmetį jau užfiksuoti 26 bandymai sukčiauti teorijos egzaminuose. „Regitra“ primena, kad kelių eismo taisyklių žinojimas ir realių situacijų įvertinimas dar prieš sėdant prie vairo yra itin svarbus, todėl nesąžiningai besielgiantiems asmenims pakartotinai egzaminą leidžiama laikyti tik po metų.

    Vaizdo ir garso įranga – tai dažniausi nesąžiningai teorijos egzaminą laikančių asmenų įrankiai. Tačiau yra pasitaikę atvejų, kai vietoje būsimojo vairuotojo klausimus bando spręsti kitas asmuo. Nuo pernai metų spalio tokie sukčiautojai pakartotinai bandyti įgyti vairuotojo pažymėjimą gali tik po metų.

    „Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas sako, kad svarbu ne tik gerai gebėti valdyti automobilį, bet ir išmanyti taisykles, susipažinti su skirtingomis eisme pasitaikančiomis situacijomis. Kitaip tariant, žmogus, kuris sėda prie vairo, jau turi gebėti greitai vertinti susidariusią situaciją ir priimti reikiamus sprendimus, o tam pasiruošti padeda teorinės žinios.

    „Labai liūdna, kad žmonės į teorijos egzaminus vis dar atvyksta apsiginklavę nelegalia įranga, o ne žiniomis. Reikia suprasti, jog bet kuris vairuotojas yra atsakingas ne tik už save, bet ir už kitus eismo dalyvius, todėl būtina, kad jis būtų kuo geriau pasiruošęs. Iš tiesų norime būsimus vairuotojus pakviesti neieškoti būdų, kaip apeiti taisykles, bet geriau skirti laiko savo žinių bei įgūdžių tobulinimui ir kuo geriau pasiruošti savarankiškai bei saugiai dalyvauti eisme“, – sako S. Šuminas.

    Kaip pasiruošti teorijos egzaminui?

    Tam, kad būsimi vairuotojai galėtų sėkmingai pasiruošti vairuoti eisme ir egzaminams, „Regitra“ yra paruošusi daug naudingų patarimų: įmonės interneto svetainėje galima rasti teorijos egzaminų temas, išbandyti bandomąją egzamino versiją bei apskritai susipažinti su egzamino eiga. Visa tai rasite ČIA.

    Primename, kad egzaminų klasėje negalima naudotis jokia literatūra, akiniais, nebent jie skirti regėjimo korekcijai. Taip pat draudžiami fotoaparatai, mobiliojo ryšio bei kitos informacijos priėmimo ir perdavimo priemonės, išskyrus tuos atvejus, kai tai būtina dėl medicininių priežasčių. Pavyzdžiui, klausos aparatai.

    Egzamine negalima turėti bei ant stalo ar kėdės laikyti ir asmeninių daiktų,  dėvėti striukės,  kepurės bei kito galvos gobtuvo, išskyrus tam tikras išimtis. Pavyzdžiui, dėl religinių priežasčių.

    Taip pat planuojami pokyčiai teorijos egzaminų klasėse, kurie leis užtikrinti sukčiavimų prevenciją ir paspartins egzaminavimo procesą. Iš esmės keisis egzamino klasės – būsimi vairuotojai sėdės ne eilėmis, o puslankiu, taip pat daugės technologinių apsaugos priemonių.

    Šaltinis: Regitra

    1736_305f8d27301f313e7511c910bfaad56d

    About

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *