• Patvirtinta: vairavimo egzamine aikštelėje atsiras naujas „drift“ pratimas

    by  • 2016/04/01 • Bendros temos • 1 Comment

    B kat. praktikos egzamino metu vairuotojai nuo liepos 1 dienos privalės tinkamai atlikti papildomą pratimą uždaroje aikštelėje. Mat vykdant eismo saugumo didinimo strategiją ministerija netikėtai patvirtino prieštaringai vertinamą naujieną. Automobilio šoninio slydimo ir kitus manevravimo įgūdžius vairuotojai, siekiantys įgyti teisę vairuoti lengvąjį automobilį, privalės pademonstruoti prieš išvažiuodami į gatvę.

    Praktinis egzaminas brangs

    Šiuo metu galioja tvarka, pagal kurią aikštelėje ir gatvėje laikantys egzaminą vairuotojai mokėdavo 16,80 Eur. Įvedus praktinio B kategorijos vairavimo egzamino pakeitimus, mokestis padidės iki 16,85 Eur, kadangi, anot „Regitros“ atstovo, šoninio slydimo transporto priemones išlaikyti kainuoja daug brangiau nei įprastas.

    Kaip  komentavo ministerijos atstovas, vienintelė kliūtis šiuo metu – surasti tinkamus automobilius šiam naujam pratimui. Numatoma, kad šoninis slydimas turės būti ne trumpesnis nei 35 m., važiuojant 70 Km/h greičiu.

    Avarijų tikimasi nebus

    Vairavimo mokymų specialistai mano, kad aikštelėse automobilius bandantys šonu pastatyti nepatyrę būsimi vairuotojai sukels nepatogumų kitiems eismo dalyviams. Anot jų, tam būtina rasti laisvesnę aikštelę, kurioje niekam netrukdysi.

     Ar pasikeitus tvarkai egzaminas pasunkės, specialistai vienareikšmiškai atsakyti negalėjo. Anot jų, tai priklauso nuo žmogaus – vieniems taip pat gerai sekasi ir šoninis slydimas, ir paprasti manevrai, o kitus gąsdina mintis, kad reikia pasukti automobilį šonu šalia kitų automobilio.

    Ministerijos atstovas pažymėjo, kad, pavyzdžiui, šoninis slydimas nebūtinai bus atliekamas tarp dviejų automobilių. Atskirais atvejais tai gali būti daroma tiesiog tarp dviejų žymų.

    „Idėja yra kiek įmanoma priartinti egzaminą prie realių sąlygų, situacijų, su kuriomis vairuotojas gali netikėtai susidurti kiekvieną dieną. Taip pat ir duoti žmogui užtikrintumo ekstremaliomis oro sąlygomis“, – sakė pašnekovas.

    Egzaminuotojai jau pusmetį pratinami prie naujos tvarkos. Anot ministerijos atstovo, iš pradžių jie nuogąstavo, kad gali kilti daugiau ginčų dėl vertinimo objektyvumo. Jis sutiko, kad iki šiol aikštelėje „Regitros“ specialistų darbas buvo lengvesnis.

    Dėl galimų smulkių eismo įvykių pašnekovas nerimo nejaučia. Anot jo, egzaminuotojas viską mato, turi papildomus pedalus ir tikrai neleis būsimam vairuotojui sukelti eismo įvykio.

    Su nauju teisės aktu galite susipažinti paspaudę čia >>

    Naujas pratimas vairavimo egzaminas Regitra

     

    One Response to Patvirtinta: vairavimo egzamine aikštelėje atsiras naujas „drift“ pratimas

    1. Mana
      2016/04/01 at 16:36

      Durniai nebezino kaip pinigu ispesti daugiau

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *