• 10 patarimų, kaip išlaikyti vairavimo egzaminą

    by  • 2017/01/08 • Bendros temos • 0 Comments

    Vairavimo egzaminas gali būti vienas daugiausiai streso keliančių įvykių jūsų gyvenime, taigi pateikiame jums 10 patarimų, kaip lengviau jį išlaikyti.

    1. Praktikuokitės, praktikuokitės ir dar kartą praktikuokitės

    Galbūt tai atrodo savaime suprantama, tačiau niekas negali padėti jums labiau negu pastovus važinėjimas.

    Jungtinės Karalystės Vairuotojų ir automobilių licenzijavimo agentūra (angl. The Driving and Vehicle Standards Agency, toliau – DVSA) teigia, jog norint išmokti gerai vairuoti pradedantiesiems vairuotojams vidutiniškai prireikia 45 valandų profesionalaus mokymo ir 22 valandų papildomos privačios praktikos. (Lietuvoje vidutiniškai – 30 akademinių val. – red.)

    Tuomet, kai pasimokę su patyrusiu instruktoriumi įgysite išsamų supratimą apie vairavimą, galite pasivažinėtu su gerai vairuojančiu draugu ar šeimos nariu ir įtvirtinti savo žinias.

    2. Pasirinkite tinkamą automobilį

    Norėdami padidinti šansus išlaikyti egzaminą, įsitikinkite, jog egzamino metu vairuosite automobilį, prie kurio vairo jau ne kartą esate sedėję.

    Laikydami egzaminą turite išlikti ramūs, pasitikėti savimi bei jausti automobilio valdymą.

    3. Žinokite vietovę, kurioje laikysite egzaminą

    Vietovės, kurioje laikysite egzaminą, žinojimas palengvins egzamino laikymo procesą. Kuo dažniau su savo instruktoriumi važinėkite maršrutais, kurie bus įtraukti į jūsų egzaminą.

    Papildomos vietovės žinios, tokios kaip sankryžos bei kelio ženklai, pagelbės jums savarankiško vairavimo egzamino dalyje.

    4. Venkite įprastų klaidų

    Dažnos egzamino neišlaikymo priežastys yra prastas atidumas sankryžose, nežiūrėjimas į veidrodėlius keičiant eismo juostą, netinkamos eismo juostos pasirinkimas bei netinkamas greitis.

    Jeigu mokydamiesi vairuoti pastebėsite, jog darote tam tikras klaidas, paprašykite instruktoriaus jums padėti.

    5. Būkite viskam pasiruošę

    Mokykites vairuoti įvairiomis dienos valandomis ir skirtingomis oro sąlygomis. Išmokę vairuoti, kai smarkiai šviečia saulė, lyja ar yra tamsu, ne vien būsite pasiruošę netikėtam orui egzamino metu, tačiau taip pat įgysite labai geros patirties, kuri pravers išlaikius egzaminą.

    6. Pagalvokite apie tai, kada egzaminą laikyti yra geriausia

    Geriausias laikas laikyti egzaminą yra tuomet, kai gatvėmis važinėja mažiausiai automobilių. Vairavimo egzamino laikymas tarp 10.15 val. ir 13.30 val. būtų idealus pasirinkimas.

    7. Nebijokite kalbėti su egzaminuotoju

    Jeigu neišgirdote arba nesupratote, ką egzaminuotojas jums liepė padaryti, nebijokite jo paprašyti pakartoti. Nebandykite atspėti, kuriuo keliu jis jums liepė važiuoti.

    8. Pasistenkite išlikti ramūs

    Egzamino metu jausti stresą yra visiškai normalu, tačiau neleiskite jauduliui pakišti jums kojos.

    9. Būkite pozityvūs

    Pradėkite egzaminą galvodami, jog tikrai jį išlaikysite. Jūs mokate atlikti manevrus, esate važinėję šioje vietovėje ir daug mokėtės, taigi esate pasiruošę išlaikyti egzaminą.

    10. Nenutraukite savo žvilgsnio nuo kelio

    Egzamino metu nežiūrėkite į egzaminuotoją ar nesistenkite žvilgtelėti į jo užrašus. Visą savo dėmesį sutelkite į kelią ir į tai, ką egzaminuotojas jums sako.

    Šaltinis: Lzinios.lt

    ValstybŽs ŠmonŽ "Regitra". Mokomieji automobiliai.

     

    About

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *