• Paruoštas vairuotojo elgsenos aprašas, skirtas vairavimo instruktoriams ir egzaminuotojams

    by  • 2016/03/30 • Regitra, Vairavimo mokykloms • 0 Comments

    „Regitra“ paruošė gero vairuotojo elgesio aprašą (B kat.)
    Aprašas pirmiausia skirtas vairavimo instruktoriams ir egzaminuotojams.

    Kaip skelbia „Regitra“, apraše yra pateiktas pageidautinas B kategorijos transporto priemonių vairuotojų elgesys prie vairo laikantiems praktinį vairavimo egzaminą.

    Jame neaptariami Kelių eismo taisyklės ir kelio ženklai, kadangi būsimas vairuotojas jau turi būti išsamiai susipažinęs su jų reikalavimais.
    Tai nėra pamokos planas ir vairavimo instruktoriui aprašo turinys turėtų būti mokymo tikslu. Išsamus pageidaujamo vairuotojo elgesio kelyje aprašas padės vairavimo instruktoriams suprasti, ko iš jų mokinių tikimasi per egzaminą. Kaip instruktorius šias žinias perteiks savo mokiniams, priklausys tik nuo jo kompetencijos.

    Aprašo turinys pagrįstas aktualiais teisės aktais, reglamentuojančiais kelių eismą, taip pat galiojančiais B kategorijos transporto priemonių vairuotojų egzaminavimo ir mokymo reikalavimais.

    Svarbiausia – eismo saugumas
    Pageidaujamas elgesys kelyje iš esmės priklauso nuo to, ar tinkamai taikomos Kelių eismo taisyklės. Tais atvejais, kai Kelių eismo taisyklių reikalavimai apsiriboja tik bendromis nuostatomis, pageidaujami įvairūs vairuotojo veiksmai, atitinkantys vairavimo egzamino reikalavimus.
    Daug dėmesio skiriama kelių eismo dalyvių interesams bei pagarbiam ir atsargiam elgesiui kelyje. Taip pat pabrėžiama aplinkos tausojimo ir energijos taupymo svarba.
    Vairuotojas turi suprasti, kad vairavimo saugumą užtikrina ne tik Kelių eismo taisyklių ir kelio ženklų paisymas, bet ir socialus elgesys prie vairo. Vairuotojas per egzaminą turi ne tik demonstruoti, kad geba vairuoti tinkamai ir ryžtingai, bet ir tai, kad jis yra pasiruošęs paisyti kitų eismo dalyvių interesų. Jeigu tai yra saugu, vairuotojas visada turi reaguoti į kitų eismo dalyvių daromas klaidas.
    ______________

    Pasirinkite KETbilietai.lt programą savo mokinių mokymui ir testavimui.
    Skaityti daugiau >>

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *