• Pakartotino egzamino gali tekti laukti ir pusantro mėnesio!

    by  • 2016/05/06 • Regitra • 0 Comments

    Neseniai artimas giminaitis Kaune neišlaikė valstybinio praktikos vairavimo egzamino. Iš pradžių jis nenusiminė. Kam nepasitaiko. Tačiau vėliau, kai išgirdo, kiek laiko reikės laukti pakartotinio egzamino, vos nenumirė.

    Artimiausias laikas – tik maždaug po pusantro mėnesio! Per tiek laiko galima pamiršti visus vairavimo įgūdžius. „Regitroje“ giminaitis pabandė išreikšti nepasitenkinimą ir buvo nuramintas. Sako, piktinatės be reikalo. Ilga eilė susidaro todėl, kad „Regitrai“ trūksta automobilių visiems norintiems laikyti egzaminą.

    Ir iš tiesų – jam išėjus iš „Regitros“ pastato, aikštelėje matėsi tik 8 automobiliai. 7 stovėjo eilėje laukdami būsimų vairuotojų, o vienas jau sukosi aikštelėje. Ką čia ir besipiktinsi. Tokiam dideliam miestui kaip Kaunas egzaminams skirtų automobilių tikrai mažoka.

    Tačiau prisijungęs prie „Regitros“ internetinio puslapio giminaitis pamatė praktikos egzaminų grafiką. Galima pasirinkti vieną iš penkiolikos laikų per dieną. Taigi, per dieną egzaminą gali laikyti tik 15 žmonių? Tokiu atveju, automobilių nėra per mažai – jų net per daug!

    Na, patys pagalvokit. Aštuoni automobiliai ir 15 žmonių. Išeina taip, kad vienu automobiliu per dieną pasinaudoja maždaug du žmonės? O ką tada su kitais automobiliais veikiama visą likusį laiką? Jie stovi nenaudojami?

    Nesuprantu. Tačiau giminaitis pats išsprendė rebusą. Sakė, sumoki ir gali vairavimo egzaminą laikyti nors ir kitą dieną – nelaukdamas bendros eiles. Tai štai kur šuo pakastas! Turbūt tam ir skirti nenaudojami „Regitros“ automobiliai – važiavimams be eilės? Aš to iki šiol nežinojau. O jūs?

    Valstybės įmonės „Regitra“ viešųjų ryšių specialistė Aurelija Juodytė paaiškino, kad kiekvieną valandą, kurią mato pretendentas, gali būti priimama daugiau negu vienas egzaminas.

    „Maksimalios filialo galimybės priimti egzaminą priklauso nuo kelių kintamųjų. „Regitros“ filialų vadovai, atsižvelgdami į realiai filiale dirbančių egzaminuotojų skaičių, filiale turimą transporto priemonių parką, taip pat darbuotojų darbo laiką bei jų faktinį užimtumą (liga, atostogos, kt.) suplanuoja ir įveda maksimalų galimą dienos, mėnesio, neretai ir viso ketvirčio, padalinyje galimų priimti egzaminų laiką.

    Suvedus šiuos duomenis informacinė sistema išskaičiuoja pirmenybę pirmą kartą praktikos egzaminą laikantiems asmenims – jiems automatiškai yra rezervuojama dalis visų galimų egzamino laikų.

    Jeigu rezervacija informacinėje sistemoje neužpildoma, t. y., teorijos egzaminą sėkmingai išlaikę asmenys dviejų savaičių laikotarpiu nepasirenka laikyti vairavimo praktikos egzamino, programos algoritmas rezervuotą laiką palaipsniui mažina, suteikdamas galimybę tuo metu registruotis egzaminą kartojantiems būsimiems vairuotojams.

    Prisijungus prie registracijos į egzaminus sistemos gali būti nerodomi potencialūs egzamino priėmimo laikai. Taip nutinka tais atvejais, kai sutampa dvi aplinkybės: pirma, jeigu visi egzamino priėmimo laikai pageidaujamame filiale yra užimti ir, antra, pasirinktas „Regitros“ filialas nėra paskelbęs vėlesnio galimų egzamino laikų grafiko.

    Ateityje tokiais atvejais ketinama suprogramuoti atitinkamą automatinį pranešimą su pasiūlymu registruotis egzaminui kitame „Regitros“ padalinyje.

    Taip pat registracijos į vairavimo praktikos egzaminą informacinės sistemos naudotojams gali būti naudinga žinoti, kad iš vakaro visi pretendentai mato visus laisvus laikus, net ir tuos, kurie sistemoje buvo nerodomi, nes buvo rezervuoti turintiems prioritetą laikyti vairavimo praktikos egzaminą.

    Registracijos į vairavimo praktikos egzaminą informacinė sistema naudotojams rodo laisvą laiką laikyti egzaminą, o ne laisvų egzaminui skirtų automobilių skaičių pasirinktame „Regitros“ filiale.

    Egzaminą laikantiems „Regitros“ klientams yra sudaryta galimybė išvengti apribojimo egzaminui registruotis ne anksčiau kaip 30 dienų, sumokėjus nustatytą įkainį (egzaminavimo paslaugos įvertis bei transporto priemonės nuomos kaina), kuris yra:

    A kategorijos (be apribojimų) vairavimo praktikos egzamino atveju, kai naudojamas „Regitros“ motociklas 16,8 euro + 14 eurų;

    A kategorijos (be apribojimų) vairavimo praktikos egzamino atveju, kai naudojama sava transporto priemonė 16,8 euro;

    A1, A2 kategorijų vairavimo praktikos egzamino atvejais 16,8 euro + 8,4 euro;

    B kategorijos vairavimo praktikos egzamino atveju 16,8 euro + 14,2 euro;

    C, CE kategorijų vairavimo praktikos egzamino atveju 16,8 euro + 27,8 euro;

    C1, C1E, D, D1, DE, D1E, T kategorijų vairavimo praktikos egzamino atveju 16,8 euro“, – pasakojo A.Juodytė.

    Šaltinis: Lrytas.lt, teksto autorė: Ema

    Regitros aikstele

    About

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *