• Daugiau kaip 35 tūkst. prasitęsė leidimo dalyvauti eisme sustabdymą

    by  • 2014/09/30 • Regitra • 0 Comments

    Valstybės įmonės „Regitra” duomenimis, daugiau kaip 35 tūkst. transporto priemonių valdytojų jau pasinaudojo savo teise prasitęsti leidimo dalyvauti eisme (toliau – leidimas) sustabdymą iki 1 metų laikotarpiui, pagal savo poreikį.

    Jei transporto priemonės artimiausiu metu nežadama naudoti viešajame eisme ir leidimas nėra būtinas, prasitęsti leidimo sustabdymą galima kreipiantis į VĮ „Regitra“ filialą arba per transporto priemonių registravimo elektroninę sistemą (eKETRIS).

    VĮ „Regitra“ primena, kad leidimo sustabdymo procedūra taikoma nuo 2014 m. liepos mėn., įsigaliojus Lietuvos Respublikos saugaus eismo automobilių keliais įstatymo nuostatoms.

    Ši procedūra taikoma, nustačius, kad neatlikta ar negalioja transporto priemonės privalomoji techninė apžiūra arba kad transporto priemonė neapdrausta transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu. Informaciją apie tai VĮ „Regitra“ gauna iš Centralizuotosios techninės apžiūros duomenų ir Transporto priemonių civilinės atsakomybės privalomojo draudimo duomenų bazių.

    Priežastys, dėl kurių buvo sustabdytas leidimas, turi būti pašalinamos per 90 dienų. Jei per šį laikotarpį jos nepašalinamos, leidimas panaikinamas ir transporto priemonė išregistruojama, o valstybinio registracijos numerio ženklai pripažįstami negaliojančiais ir turi būti grąžinti VĮ „Regitra“.

    Pareiškėjai gali per 90 dienų nuo leidimo sustabdymo kreiptis, kad sustabdymas būtų toliau pratęstas iki vienų metų. Tokiu atveju po 90 dienų transporto priemonė nebus automatiškai išregistruojama.

    2014-09-29

    About

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *