• Nauja praktinio vairavimo egzamino užduotis jau VĮ „Regitra“

    by  • 2021/10/05 • Regitra • 0 Comments

    nauja-praktinio-vairavimo-egzamino-uzduotis

    Nuo 2021 m. spalio 1 d. būsimi vairuotojai egzamino metu susiduria su nauja užduotimi. Jos metu būsimi vairuotojai 10-15 minučių kelyje vadovaujasi navigacija, o ne egzaminuotojo instrukcijomis. Taip norima patikrinti, kaip būsimieji vairuotojai kelyje orientuojasi savarankiškai.

    Viso egzamino trukmė nesikeičia, ji kaip visuomet yra apie 45-50 minučių. Dar prieš prasidedant vairavimo egzaminui, egzaminuotojas į navigaciją įveda kelionės tikslą. Būsimas vairuotojas iš pradžių eisme važiuoja įprastai, o tuomet ne anksčiau kaip po 10-ies minučių egzaminuotojas vairuotojo prašo pradėti vadovautis navigacija.

    Pati užduotis trunka apie 10-15 minučių, o jos metu egzaminuotojas taip pat gali paprašyti atlikti ir specialųjį važiavimo manevrą, jei pakeliui pasitaiko tam tinkama vieta. Jei per egzaminą vairuotojas netyčia pasuka ne ten arba nuvažiuoja kitu keliu nei nurodė navigacija, tai nelaikoma klaida ir neturi įtakos galutiniam egzamino rezultatui. Likusią egzamino dalį – apie 40 minučių tenka klausyti egzaminuoto nurodymų.

    Šis vairavimo metodas padeda dar geriau įvertinti, kaip būsimas vairuotojas geba vienu metu atlikti keletą užduočių, t. y. ne tik kaip mechaniškai valdo automobilį, stebi aplinką, tačiau kaip čia ir dabar geba priimti savarankiškus sprendimus ir savarankiškai planuoti kelionę, kai šalia nėra mokymo instruktoriaus ar egzaminuotojo.

    Įtraukus naują užduotį, praktikos egzamino vertinimo sistema išlieka tokia pati. Kaip ir viso egzamino metu, egzaminuojamasis turi stebėti aplinką, kitų eismo dalyvių elgesį, laikytis Kelių eismo taisyklių.

    Daugiau apie egzaminus „Regitroje“ skaitykite čia

    About

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *