• Tikimasi, kad pradedančiojo vairuotojo pažymėjimus kitais metais bus galima pasikeisti įprasta tvarka

    by  • 2012/12/03 • Vairuotojo pažymėjimas • 0 Comments

    Intencyvus eismas ketbilietai.ltJeigu iki naujų metų nebus pakeisti teisės aktai, nuo 2013 m. sausio 1 d. pradedančiojo vairuotojo pažymėjimai į 10 metų galiojančius pažymėjimus bus keičiami tik VĮ„Regitra“ gavus informaciją, kad pradedantis vairuotojas baigė papildomo mokymo kursą.

    Visi dviejų metų stažą turintys vairuotojai prieš gaudami naują vairuotojo pažymėjimą turėtų už savo pinigus išlaikyti papildomus vairavimo kursus. Jie būtų laikomi keturiuose specialiuose praktinio mokymo centruose, kurie iki šiol taip ir nepastatyti.

    Stringant tokių centrų steigimui, Lietuvos Respublikos Seimas jau keletą kartų nukėlė teisės aktų nuostatos, pagal kurią reikalaujama pateikti informaciją apie baigtą papildomo vairavimo mokymo kursą, įsigaliojimą. Šiuo metu jos įsigaliojimas nukeltas iki 2013 m. sausio 1 d.

    Tačiau po mėnesio reikalavimas pateikti informaciją apie pradedančiojo vairuotojo baigtą papildomo mokymo kursą vėl turėtų galioti.

    Tikimės, kad būtini teisės aktų pakeitimai Lietuvos Respublikos Seime bus priimti, ir pradedančiojo vairuotojo pažymėjimus gyventojai kitais metais galės pasikeisti įprasta tvarka.

     

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *