• Kaip nugalėti jaudulį prieš vairavimo egzaminą

    by  • 2013/06/03 • Bendros temos • 0 Comments

    Dažnas mokinys sėdęs prie vairo būna labai išsigandęs. Dauguma jaunų žmonių niekaip negali susitaikyti , jog kažko nemoka, ypač kažko to, ką moka jų bendraamžiai. Dažnai būsimieji vairuotojai pamiršta , jog dar niekas negimė visko mokėdamas.

    Jaudulys praktinio vairavimo metu yra kiekvieno būsimo vairuotojo palydovas. Su jauduliu kiekvienas žmogus kovoja skirtingai, kiekvienas savais metodais. Dažnai atsiranda tokių, kurie prieš egzaminą išgeria raminamųjų ir taip po truputėlį numalšina jaudulį, bei stiprų širdies plakimą. Toks variantas nėra blogas, bet aišku su juo nereikėtų persistengti. Regitros instruktorius atsisėdęs automobilyje šalia jūsų, gali nesmagiai pasijausti, kai nuo jūsų sklis nemalonus valerijonų lašų kvapas. Tokiam atvejui yra raminamųjų tabletes. Bet tokių veiksmų griebtis (raminamieji) reikėtų, nebent kraštutiniais atvejais, kai jau matote jog, tikrai nebeeina susivaldyti ir rankos bei kojos dreba. Raminamuosius prieš egzaminą galite vartoti jeigu tikrai manote , jog koja taip drebės, kad nenulaikysite jos ant sankabos pedalo. Bet dažniausiai žmonės per daug save nuvertina. Visas drebulys, šaltkretis, bei blogos mintys tuoj pat pas visus dingsta, kai Regitroje atsisėdate šalia egzaminuotojo. Tada pamatote, jog egzaminuotojas, nėra jau toks piktas, kaip ankščiau manėte. Automobilio sankaba visiškai paklūsta jūsų kojai ir automobilis negęsta, kaip daugelis jus gązdino jog būtent taip dažnai nutiks.

    Jei automobilis užgeso tarkim ant estakados, nepulkite į isteriją ir užvedęs variklį nebandykite atitaisyti klaidos, skubėdamas įveikti situaciją kuo greičiau. Pirmiausia užveskite variklį, pasikrapštykit nosį, pamedituokit nors ir matote , jog instruktoriui jau užknisote ir tik tada , kai jausite , jog antras kartas nemeluos, spauskite gazą.

    Dažnai egzaminuotojai bando jus suklaidinti arba erzinti. Tada jūs pradedate jaustis nejaukiai, pradeda į galvą lysti visokios kvailos mintys ir galiausiai egzaminas pasibaigia 1:0 Regitros naudai. Kad to išvengti, pamirškite iš vis tą instruktorių, tegul jis ten sėdi ir prunkštauja, dejuoja ar dar kaip nors bando jus erzinti. Įsivaizduokite, kad autombobilyje sėdite vienas, o egzaminuotojo balsas tai čia navigacija rodanti kur jums važiuoti.

    Jaudulys kiekvieną žmogų lydi visą gyvenimą ir su juo būtina išmokti sugyventi. Dažniausiai patyrę vairuotojai net negalvoja kokia pavarą jungti, kokį pedalą spausti, jiems tai gaunasi automatiškai. Jie apie tai net negalvoja, apie jokį jaudulį ar mintis susijusi su vairavimu nėra net minties. Kuo profesionalesnis vairuotojas, tuo jis mažiau galvoja apie vairavimą. Automobilį profesionalas nevairuoja mintimis, jis jį vairuoja refleksais. Patyrę vairuotojai net negalvoja kokią pavarą reikėtų jungti tam tikru momentu, jie ją jungia ir visada pataiko. Taip, kad nevairuokite automobilio mintimis ir jausmais, sukite vairą rankomis, pedalus spauskite kojomis, o mintis išjunkite. Taip reikia jaustis egzamino metu. Visada atsipalaiduokite, tuo labiau , jog egzaminuotoją jūs matote pirmą ir greičiausiai paskutinį kartą savo gyvenime, todėl nereikia jam įtikti.

    Taip kad neleiskite jausmams, blogoms mintis ir emocijoms užvaldyti jūsų praktinio vairavimo egzamino metu, nes tai tikrai nepadės jums jo išlaikyti. Atsipalaiduokite, bet kokiu atveju net ir neišlaikymo atveju, viskas dar prieš akis, ties neišlaikytu egzaminu, jūsų gyvenimas nesubyrės, iš vis niekas nepasikeis. Bet kada galite ateiti ir laikyti antra, trečią, kad ir dvidešimtą kartą (nors tokiu atveju gal geriau jau nebelaikykit egzamino, nes jei neišlaikysit 20 kartų, vadinasi automobilis tikrai ne jums ). Bet kokiu atveju Sėkmės!

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *